Voor ieder vak het beste uit jezelf

Bijles

Bijles in Apeldoorn

Bijles bij het Talent College Apeldoorn is 1-op-1 zodat leerlingen echt verder worden geholpen. Bijles richt zich op vakinhoudelijke kennis voor een specifiek vak. Leerlingen leren ook  studievaardigheden en krijgen meer inzicht wat ook ten goede komt aan de resultaten van andere vakken.

Bijles in Apeldoorn voor alle middelbare school en basisschool vakken

Met 1-op-1 les, een Persoonlijk Leerplan en uitleg op basis van de individuele leervoorkeur helpen wij iedere leerling voor ieder vak het beste uit hun zelf te halen. Wij doen dat voor iedere leerling, voor ieder middelbare schoolvak en op alle schoolniveau’s; mavo, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. We helpen ook basisschool leerlingen met het voorbereiden van vakken voor de CITO toets. 

Plan een proefles

Voordat een leerling start met bijles bespreken we waar de leerling de meeste behoefte aan heeft waarna we graag samen een proefles inplannen. Als de proefles je goed bevalt kunnen we direct een vervolgles inplannen.

Privéles als bijles. De kracht van het individu

We geven individueel les waardoor de mentor zich kan focussen op de vraag van elke individuele leerling. Dat vergroot de effectiviteit, want we kunnen hierdoor gerichte uitleg geven. Dit geeft verdieping in het onderwerp en gaat verder dan enkel het snel oplossen of uitleggen van een specifieke vraag. De verkregen inzichten en het begrip kan ook op andere onderwerpen en zelfs op andere vakken worden toegepast. Dit vergroot niet enkel het resultaat voor het specifieke vak, maar draagt ook indirect bij aan de resultaten van andere gerelateerde vakken. 

Bijles in alle vakken voor mavo, havo en vwo en de CITO toets

Wij bieden bijles voor alle vakken op de mavo, havo, atheneum en gymnasium in Apeldoorn. We helpen ook basisschool leerlingen met het voorbereiden van specifieke vakken voor de CITO toets. 
De vakken waarvoor het meeste bijles wordt gevraagd zijn:

Scheikunde

Natuurkunde

Wiskunde A

Wiskunde B

Biologie

Engels

✔ Nederlands

Economie

✔ Geschiedenis

✔ Bedrijfseconomie

Duits

Frans

✔ Informatica

✔ Maatschappijleer

Verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding

Bij het Talent College Apeldoorn geven wij zowel huiswerkbegeleiding als bijles. Bijles is altijd individueel; met 1 mentor en 1 leerling. De mentor geeft les in een specifiek vak zoals wiskunde of Duits zodat je daarin je resultaten in korte tijd kunt verbeteren en meer inzicht krijgt. Dit is met name relevant als je voor een specifiek vak wilt inlopen of verder wilt komen.

Met huiswerkbegeleiding werken wij in kleine groepen van gemiddeld 7 leerlingen. Bij huiswerkbegeleiding helpen wij voornamelijk met het plannen en maken van huiswerk en het ontwikkelen van studievaardigheden en praktische competenties zoals het stellen van doelen en pro-activiteit.

Uiteraard bieden we ook een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles. In ieder geval is onze werkwijze altijd individueel en met de maximale persoonlijke aandacht voor de behoeften van de leerling!

Persoonlijk Leerplan en evaluatie

Iedere leerling is anders, daarom maken we samen een Persoonlijk Leerplan dat volledig op de persoonlijke leerstijlen en voorkeuren van de leerling is gericht. Samen stellen we doelen en kunnen we de voortgang evalueren. Als we samen iets willen aanpassen of veranderen in de aanpak kunnen we dat altijd doen. Wij houden de ouders continue op de hoogte en zijn altijd beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. 

Flexibel: ieder vak, schoolsysteem en niveau

Bijles is flexibel te plannen en kan voor iedere vak worden geboekt. Wiskunde, Scheikunde, Engels en Natuurkunde zijn de populairste bijlesvakken. Onze bijles sluit zich volledig aan op de leermethode van de school en daarom gebruiken wij ook de boeken van de leerling. Dit is vertrouwd en helpt met het leren.  Samen met de leerling en ouders evalueren wij tussentijds de voortang en kunnen de aanpas aanpassen indien gewenst.  

Een inspirerende en rustige leeromgeving

Leren met professionele mentoren die dicht bij de belevingswereld staan van de leerling helpt met de resultaten van de bijles. Leerlingen merken ook dat het wisselen van locatie, om even uit het klaslokaal en weg van school te zijn helpt met de focus en concentratie. 

Persoonlijke leervoorkeuren

Elke leerling leert op zijn of haar eigen wijze met een eigen leerstijl. Onze mentoren houden bij ieder onderwerp en elke vraag rekening met de persoonlijke leervoorkeur van de leerling. Hierdoor leren scholieren fijner en sneller. Door de maatwerk begeleiding leren leerlingen zelfstandig te leren, te analyseren en vergroten hun probleemoplossend vermogen en vertrouwen.  En dat is een extra bonus bovenop de betere beheersing van het betreffende vak waar bijles voor wordt gegeven. 

Tarieven

Bijles is flexibel te boeken en te plannen op een dag en tijdstip dat het beste schikt. 

Bijles: 1 uur

Bijles

Je bent van harte welkom. Reserveer nu je plek voor bijles.