De voordelen van bijles

De voordelen van bijles

Het volgen van bijles brengt ontzettend veel positieve kanten met zich mee. Misschien volg je al bijles of ben je aan het twijfelen of het iets voor je kan zijn. Wellicht kan het lezen van deze blog je helpen om enige onwetendheid over bijles weg te nemen en kan het je de juiste richting geven om die stap naar bijles te zetten.

Persoonlijke begeleiding

Een heel groot voordeel van bijles is dat je individueel geholpen wordt door een mentor die het vak uitstekend onder de knie heeft. Deze mentor heeft alle tijd voor jou en de vragen die je hebt. Samen gaan jullie door de stof heen en kan je worden geholpen bij kwesties en vraagstukken waar je geen uitweg in zag. Je kunt in alle rust extra uitleg krijgen of handvatten meekrijgen over een bepaald vak. Dit helpt je weer verder tijdens de lessen op school.

Minder stress

Doordat een mentor alles met je doorneemt en aandacht besteedt aan lastige vragen, kom je erachter dat je het eigenlijk hartstikke goed kan! Een ander perspectief of een andere uitleg kan soms net het juiste zetje zijn om de stof wél te begrijpen. Doordat je beter weet hoe bepaalde sommen of teksten in elkaar zitten, ga je sneller door de stof heen en ervaar je minder stress.

 

Jouw werktempo

De bijles wordt aangepast op je eigen werktempo. Wanneer wordt opgemerkt dat je een onderdeel lastig vindt, wordt de tijd genomen om hier goed bij stil te staan. Het is immers belangrijk dat je leert omgaan met taken die je lastiger vindt, zodat je deze in het vervolg zelf kan oplossen. Er zullen ook onderwerpen zijn waar je sneller doorheen gaat. Door deze af te wisselen met de lastige taken, wordt de bijles vanzelf aangepast aan aan jouw eigen tempo. Wat jij nodig hebt, is immers het belangrijkst.

 

Meer vrije tijd

Nadat je elke week of elke twee weken een uur bijles hebt gehad, merk je dat het vak je steeds beter afgaat. Je begrijpt de opgaven sneller of je ziet in hoe je het best en het snelst woorden uit je hoofd kan leren. Zo leer je steeds effectiever en efficiënter werken waardoor je meer tijd overhoudt voor andere vakken. Doordat je niet meer uren aan het ploegen bent met hetzelfde vak, maar alles steeds meer begint te snappen en herkennen, creëer je ook meer tijd voor jezelf om andere, leuke dingen te gaan doen.

 

Zelfvertrouwen

Bij elke bijles krijg je steeds een beetje meer inzicht in het vak en hoe de vragen in het boek of bij een toets worden gesteld. Zo bouw je dus elke keer meer zelfvertrouwen op. Waar je bij de eerste bijles nog tegen het vak opzag, wordt het nu met de week steeds duidelijker. En uiteindelijk kan je alleen maar trots zijn op jezelf voor het zetten van de stap om bijles te nemen.