Voor het beste uit je zelf

Studiecoaching

Studiecoaching

Wij helpen iedere leerling studievaardigheden en praktische competenties te ontwikkelen die passen bij hun persoonlijke leerstijl en talent.  Zo krijgt iedere leerling bij het Talent College inzicht in zijn of haar eigen kunnen, wordt studeren leuker en nemen de resultaten toe!

Studiecoaching voor iedereen

In 5, 10 of 15 lessen van 1 uur helpt de vaste studiecoach de leerling competenties ontwikkelen op het gebied van doelen stellen, plannen, priotiseren, zelf-evaluatie en pro-activiteit. Ook leert de leerling studievaardigheden die aansluiten op de persoonlijke leerstijl. De te ontwikkelen competenties en studievaardigheden omschrijven we in het Persoonlijk Leerplan. Leerlingen worden zelfstandiger, stellen hun eigen doelen en ontwikkelen en intrinsieke motivatie.  

Studiecoaching voor het beste uit jezelf

De focus ligt op het totale schooltraject en persoonlijke ontwikkeling; van effectief leren in de klas tot het maken van huiswerk en toetsen en het ontdekken van je talenten. Competenties zoals doelen stellen, evalueren en time-management helpen de student niet alleen met school maar ook in het dagelijks leven, zoals in sport, met hobby’s en in sociale contacten. 

Met elke leerling maken wij een Persoonlijk Leerplan waarin we concretiseren op welke studievaardigheden we gaan focussen en welke competenties we na een bepaalde tijd bereikt willen hebben. Dit geeft ons samen richting in de studiecoaching en is ons raamwerk bij de evaluaties en terugkoppeling naar ouders.  

Studievaardigheden

Ieder kind leert op een unieke manier. De informatieopname en verwerking is voor iedereen anders. Er zijn drie categoriën van leersystemen en iedereen gebruikt meerdere van deze leersystemen; Visueel, Auditief en Kinesthetisch. We helpen de leerling hun leervoorkeur te ontdekken en hoe deze in verschillende vakken en situaties het beste praktisch kan worden toegepast. Dit varieert van het maken van overzichten, tijdslijnen, samenvattingen en mindmaps tot het gebruik van kleuren, hardop leren en met andere overhoren. 

Praktische competenties

Uniek aan het talent College Apeldoorn is dat onze leerlingen praktische competenties leren ontwikkelen die nuttig zijn voor school maar ook in het dagelijkse leven. Competenties zoals het stellen van doelen, time-management, prioritireren, zelf-evaluatie, samenwerken en communicatie technieken zijn waardevolle skills die bijdragen aan zelfstandigheid, resultaat en plezier!

Verschil tussen studiecoaching, huiswerkbegeleiding en bijles

De focus met studiecoaching ligt op het ontwikkelen van studievaardigheden en praktische competenties zoals plannen en time-management terwijl bij huiswerkbegeleiding leerlingen meer generiek worden begeleid in het plannen en maken van hun dagelijkse huiswerk. De focus tijdens bijles is met name gericht op het ontwikkelen van vakinhoudelijke kennis.

Studiecoaching los of als aanvulling te boeken

Iedere leerling van de middelbare school of groep 8 van de basisschool is van harte welkom voor onze studieacoaching. Het is niet nodig om bij ons reeds huiswerkbegeleiding of bijlessen te volgen, maar het mag uiteraard wel. 🙂 

Tarieven

Studiecoaching is flexibel te boeken en te plannen op een dag en tijdstip dat het beste schikt. 

Studiecoaching:
5, 10 of 15 uur

Studiecoaching

Je bent van harte welkom. Reserveer nu je plek voor studiecoaching.

Plan een kennismaking

Voordat een leerling start met studiecoaching bespreken we de doelen en hoe we kunnen helpen. Vrijblijvend, gratis en bovenal maatwerk gericht op de leerling.