De voordelen van huiswerkbegeleiding

De voordelen van huiswerkbegeleiding

Wanneer je op school zit kan het voorkomen dat je door de bomen, ofwel het vele huiswerk, het bos niet meer ziet. De docenten blijven maar huiswerken, SO’s, verslagen en toetsen opgeven. Er lijkt op deze manier geen eind aan te komen. Gelukkig bestaat hiervoor een oplossing, namelijk; huiswerkbegeleiding! Maar wat is dat eigenlijk? En wat doe je dan? Lees gauw verder om hierachter te komen.

Persoonlijke en individuele aandacht

Gedurende de huiswerkbegeleiding is er een mentor beschikbaar die samen met jou je huiswerk doorneemt. Je hebt alle gelegenheid om je vragen te stellen en begeleiding te ontvangen waar nodig. De mentor neemt de tijd voor jou en jij kan rustig aan de slag wanneer je vragen zijn beantwoord. Ook wordt aan het begin altijd gecheckt wat je voor die dag op de planning hebt staan en of je tijdens de lessen tegen dingen bent aangelopen.

Makkelijker je huiswerk plannen

Samen met de mentor kan je gemakkelijk een planning maken en hierdoor overzicht creëren. In deze planning zet je al je deadlines, toetsen en wanneer je met ieder vak bezig gaat. Zo mis je nooit belangrijke data of zie je geen vakken over het hoofd. Op deze manier maak je ook ruimte voor andere activiteiten waar je graag tijd aan wil besteden, omdat je aan de hand van de planning ziet waar tijd over is.

Geen afleiding

Vaak als je je huiswerk op je slaapkamer, in de woonkamer of aan de eettafel maakt heb je veel afleiding om je heen. Dit kan alleen al een fietser zijn die langs rijdt of een onderzetter die op tafel ligt en ineens wel heel interessant is. Bij de huiswerkbegeleiding ben je in een omgeving aan het werk waar voornamelijk schoolse spullen te vinden zijn. Denk aan woordenboeken of post-its. Daarnaast zit je aan je eigen tafel waar aan beide kanten een scherm is geplaatst om te voorkomen dat je wordt afgeleid door wat er eventueel naast je gebeurt. Alles in de omgeving stimuleert je om te blijven focussen op je schoolwerk.

Ruimte voor vrije tijd

Wanneer je je planning elke keer netjes volgt en klaar bent met wat je voor die dag af moet hebben, kan je met een gerust hart de huiswerkbegeleiding verlaten. Je planning is op orde en je huiswerk nu ook. Doordat je bijblijft en voor één, twee of drie uurtjes even volledig focust, is je werk af en heb je vrije tijd over om andere dingen te doen. Je hikt niet meer aan tegen de taken die je eigenlijk nog zou moeten maken, want je huiswerk is gewoon af! Het volgende wacht weer op een nieuwe dag. Eerst even lekker relaxen!

Toenemend zelfvertrouwen

Doordat je zelf super hard werkt tijdens de huiswerkbegeleiding, merk je dat je zelfvertrouwen toeneemt. Met een beetje hulp van de mentor bij het maken van een planning merk je ineens dat je overzicht hebt en tijd hebt voor andere dingen dan school. Je huiswerk is af, je loopt niet achter de feiten aan maar juist soms voor op je andere taken en je merkt dat je op deze manier toch echt wel lekker aan de slag bent. Want wat is nou lekkerder dan je huiswerk op tijd afhebben, met zelfvertrouwen de deur uit lopen en je tijd besteden aan wat leuks?!